Sustavno gospodarenje energijom i ISGE Tečajevi za energetske savjetnike i suradnike

U 2015. godini prema Pravilniku o sustavnom gospodarenju energijom (NN18/15) Zakona o energetskoj učinkovitosti (NN127/14) zaposlenici Odjela za sustavno gospodarenje i ISGE u suradnji sa stručnjacima iz Energetskog instituta Hrvoje Požar i Aquaspecijala, ukupno su održali 34 edukacije –  tečajeva za energetske savjetnike i energetske suradnike. Na tečajevim je ukupno educirano 486 imenovanih zaposlenika javnog sektora,  vezano za uspostavu i provedbu sustavnog gospodarenja energijom u Republici Hrvatskoj.

U narednoj godini planira se provedba po četiri edukacije mjesečno – po dvije za energetske savjetnike i dvije za energetske suradnike diljem Hrvatske. U ISGE sutav i aktivno sustavno gospodarenje energijom do sad se uključilo od 568 od 665 matičnih institucija sa preko 2.016 korisnika. U ISGE sustavu svakodnevno je aktivno preko 2.000 osoba koje su zadužene za pitanja energetske učinkovitosti i sustavnog gospodarenje energijom na 15.042 energetska troškovna centra sa 29.507 registriranih mjernih mjesta upisana u ISGE aplikaciju.

Svi zainteresirani za pohađanje (besplatnih) tečaja moraju se prijaviti putem ISGE-a preko prijavnog obrasca na web adresi: www.isge.hr/seminar

Izvor: www.apn.hr/novosti/tecajevi-za-energetske-savjetnike-i-suradnike-4